Progroen & milieu

Veelzijdig in groenaanleg en -onderhoud

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Progroen & milieu is net even anders

Progroen & milieu is een duurzaam groenbedrijf, maar dan net even anders. Vanzelfsprekend staat klanttevredenheid bij ons met stip op één. Dat doel bereiken we al jaren met een hoog kwaliteitsniveau. Daarnaast vinden we ook dat elk mens een kans op een echte baan verdient. Iedereen die graag bij ons wil werken, geven we daarom de mogelijkheid om groenprofessional te worden. Progroen & milieu draagt dan ook met trots het label ‘social enterprise’, ofwel: sociale onderneming.

Onderdeel van Probedrijven

Progroen & milieu is onderdeel van Probedrijven. Dit is een samenwerkingsverband van zelfstandig opererende ondernemingen die werken volgens hetzelfde principe: mensen laten uitgroeien tot een vakman of vakvrouw. We kijken naar wat iemand kan en geven hem of haar passend werk. Met aanbod van vakopleidingen en continue coaching zorgen we ervoor dat onze mensen zich verder bekwamen in hun vak.
De financiële winst die Progroen & milieu maakt, is natuurlijk belangrijk. Maar de échte winst zit voor ons in de ontwikkeling van onze medewerkers.

Sociale & duurzame bedrijfsvoering

Sociale & duurzame bedrijfsvoering

Een echte baan geeft een groot gevoel van eigenwaarde. Juist aan mensen voor wie betaald werk minder makkelijk te realiseren is. Dat weten wij al jaren. En het kán, medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ontplooien tot volwaardige professionals. De groensector is daar bij uitstek geschikt voor.

Progroen & milieu bewijst bovendien dat je als social enterprise ook koploper in je branche kan zijn. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Met gemoedelijkheid, persoonlijke begeleiding en goede scholing zoals GroenStart (MBO niveau 1/2) en TRI Groei in Groen (MBO niveau 3/4). De productiviteit van onze medewerkers is daardoor uitzonderlijk hoog.

Progroen & milieu voelt zich ook verantwoordelijk voor onze plek op aarde. Daarom werken we stapsgewijs toe naar een circulaire bedrijfsvoering. Waar we met elektrische apparatuur kunnen werken, doen we dat al. Daarnaast zijn we een groot voorstander van hergebruik en recyclen van materialen. Verder spelen we graag een voortrekkende rol bij het realiseren van klimaatadaptaties.